Klassiskkoncert.dk

Anne Mette BallingAnne Mette Balling, lyrisk sopran,
har studeret sang på Det Jyske Musikkonservatorium hos docent Helge Frees Christiansen og Dorthe Steengaard, og tog i 1996 Musikpædagogisk Diplomeksamen.
I efteråret 1999 debuterede hun fra DJM´s solistklasse.
Selvom hun i de seneste år har sunget en del opera, har hendes hovedinteresse dog primært ligget indenfor lied- og oratoriegenren. I den forbindelse har hun konsulteret lærere som Diane Forlano, Robert Johnston og Roger Vignoles i London, Anna Reynolds og Michael Niesemann i Tyskland, Ruth Drucker i USA og herhjemme bl.a. Anne Sofie von Otter, Lars Ulrik Mortensen og Søren K. Hansen.

Anne Mette Balling har optrådt som oratoriesolist med bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester, Radiounderholdnings-orkesteret, Randers Byorkester og Esbjerg Ensemble samt barokensemblerne Concerto Copenhagen og Ensemble Zimmermann.
I operasammenhæng har Anne Mette Balling bl.a. sunget partierne Zerlina, Susanna og Pamina i Sydvestjysk Opera Ensembles række af Mozartoperaer endvidere roller som Nannetta i Verdis Falstaff , Leonora i Nielsens Maskarade og Angelica og Almirena i Händel-operaerne Orlando og Rinaldo på Den Ny Opera. Hertil kommer rollen som Dalinda i Händels Ariodante og Anna i Andy Papes nye opera Til døden os på Den Fynske Opera. I august 2003 sang hun Wellgunde i Den Ny Operas opsætning af Wagners Rhinguldet.
Af kommende større engagementer kan nævnes rollen som Anna i en genopsætning af Papes Til døden os samt Waldvogelstimme i Wagners Siegfried, begge dele på Den Ny Opera i 2007.

 

Klassiskkoncert.dk  >> Sopran, Trompet & Orgel  >> Anne Mette Balling
Denne side bestyres af Vibeke Astner. Webstedet er udviklet af Internetsnedkeren i Typo3